Skip to Main Content
Minua kiinnostavat

Leikkaushaavojen infektioiden ennaltaehkäisy

Jopa joka kahdeskymmenes leikkauspotilas saa leikkausalueen infektion, joten leikkaushaavojen suojaaminen on erittäin tärkeää.

Terveydenhuollon ammattilaiset työntävät vuoteessa makaavaa potilasta

Leikkausalueen infektiot ja ihokomplikaatiot voivat vaikuttaa normaaliin paranemisprosessiin, pidentää sairaalassaoloaikaa ja vaatia jopa ylimääräisiä leikkauksia    – puhumattakaan kivusta ja epämukavuudesta, jota ne aiheuttavat potilaille  .

Sidoksiin liittyvät riskitekijät

Leikkaushaavat ovat muiden haavojen tapaan ihanteellinen kasvualusta patogeeneille. Leikkauksen jälkeen monet sidoksiin liittyvät tekijät voivat lisätä riskiä haavan infektoitumisesta.

Sidosten vaihtoon liittyy infektioriski – mitä useammin sidos vaihdetaan, sitä enemmän haava altistuu kontaminaatiolle .

Haavaeritteen huono hallinta on myös riskitekijä. Haavaerite nimittäin sisältää kontaminaatiota aiheuttavista mikro-organismeista peräisin olevia aineita . Jos haavaeritettä ei hallita tehokkaasti, kosteudesta johtuvien vaurioiden (maseraation) ja haavan bakteeritartuntojen riski kasvaa erityisesti silloin, kun haavaeritettä vuotaa sidoksen ulkopuolelle .

Haavaa ympäröivän ihon vauriot on myös yhdistetty infektioihin. Esimerkiksi perinteisiä sidoksia paikallaan pitävän haavateipin käyttö on yhdistetty rakkuloiden syntymiseen . Ihon rakkulat puolestaan kasvattavat puhjetessaan infektioriskiä .

Samankaltaisia Mölnlycke-tuotteita

'Viitteet'

Jaa sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä
Valitse markkina-alue 

Valitse markkina-alue 

Mölnlycke Sulje

Terveydenhuollon ammattilainen

Tällä sivulla olevat tiedot on tarkoitettu ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisille. Merkitsemällä rastin ruutuun vahvistatte, että olette terveydenhuollon ammattilainen.