Jokainen uratarina tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman, millaista on työskennellä Mikkelin tehtaalla ja miten tuemme henkilöstömme ammatillista kasvua ja kehitystä. Onko sinunkin seuraava askeleesi Mölnlycken huippuporukassa, merkityksellisen työn parissa? Lue lisää Mikkelin tehtaan työntekijöiden urapoluista ja saavutuksista.
Sami ja Maiju työskentelevät työnjohtajina Mikkelin tehtaalla. Miltä kuulostaisi ainutlaatuinen teollisuuden työmpäristö, hyvä johtaminen ja etenemismahdollisuudet? Lue lisää, mikä heidät on saanut viihtymään Mölnlyckellä yli 10 vuoden ajan:
Juho ja Vikke kertovat työskentelystä tuotannossa koneenkäyttäjänä. Miltä kuulostaisi puhdas tehdastyö rennossa porukassa, jossa kuunnellaan jokaisen kehittymistavoitteita? Lue lisää heidän ajatuksistaan, miksi hakea juuri Mölnlyckelle:
Kesätyöntekijämme Aada, Vikke ja Elmeri kertovat kokemuksistaan Mölnlyckellä. Katso lisää Mölnlycken kesätöistä:
Hopeavaahtoa sisältävä haavatyyny edistää leikkaushaavan parantumisprosessia estämällä tulehdusta. Laajalti erilaisten haavojen hoitamiseen käytettyjen hopeatuotteiden päämarkkina-alue on Yhdysvalloissa. Ne ovat yksi Mölnlycken Mikkelin tehtaalla valmistettavista, yhteensä 500 tuoteartikkeliperheen haavatuotteesta.
Haluaisitko sinä harpata työelämässä eteenpäin ja tulla osaksi tätä merkityksellistä työtä tekevää yhteisöä? Kurkkaa kahden mölnlyckeläisen uratarinaan ja työarkeen tästä!
– Kukaan ei ole lähtökohtaisesti haavanhoidon ammattilainen, vaan se ratkaisee, millainen tyyppi olet. Innolla oppia, halulla kehittää ja kehittyä itse pääsee jo pitkälle. Enemmän tietynlainen mind set kuin valmis ammattilainen, tuotantopäällikkö Hanna Hämäläinen kuvailee.
– Vaikka tuotantoprosessit voivat olla monimutkaisia, ei itse työ ole rakettitiedettä. Työ on mahdollista opetella ja me opetamme kyllä.
Kiinnostus kehittyä ja kehittää kasvatti sekä edisti uraa
Tuotantotalouden diplomi-insinööri Hanna haaveili alun perin tuotekehitystyöstä, mutta päätyi hakemaan Mölnlycken Mikkelin tehtaalle tuotannon projektipäällikön tehtävään. Valinta ei osunut kohdalle, mutta pettymystä ei tarvinnut kauan kestää. Hannan hakemus oli nimittäin tehnyt vaikutuksen yhtiön Göteborgin konttorilla.
Soitto Ruotsista teki haaveista totta, ja Hanna aloitti Mikkelin tehtaalla tuotekehitysinsinöörinä osana Göteborgista johdettua tuotekehitystiimiä vuonna 2006.
– Göteborgissa innovoidaan uusia tuotteita, ja täällä Mikkelin tuotekehitystiimissä me testaamme, miten hyvin uudet tuotteet ovat käytännössä toteutettavissa. Tämä tarkoittaa 400 koeajoa vuosittain, eli joka päivä valmistetaan perustuotannon ohessa uusia tuotteita linjastossa.
Aktiivisen ja uuden oppimisesta kiinnostuneen Hannan polku on edennyt tuotekehityspuolella ensin projektipäälliköksi, sitten koeajotiimin esimieheksi. Kun käyttöpäällikön sijaisuus oli avoinna, hän suuntasi uuden äärelle.
– Työnantaja on tarjonnut mahdollisuuksia uralla etenemiseen, Hanna kiittelee.
Sijaisuus avasi jälleen uusia ovia. Nyt Hanna on viimeisen puolitoista vuotta kantanut isompaa kokonaisvastuuta toisena tehtaan tuotantopäällikköistä.
Polku tuotekehityksestä tuotannon johtamiseen on ollut työnantajankin kannalta hyödyllinen.
– Ymmärrän tuotekehityksen tarpeen ja koeajojen merkityksen, ja olen osaltani tuonut kehitystyön testauksen merkitystä tuotantopuolelle. Ymmärryksen kasvattaminen puolin ja toisin on ollut tärkeää.
”Osaamista arvostetaan”
Projekti-insinööri Tommi Salonen on muutaman vuoden Mölnlycken tehtaalla työskennellessään ehtinyt kasvattaa osaamistaan ja saanut vastuulleen yhä isompia kokonaisuuksia. Juuri nyt häntä työllistää suuri projekti, joka pitää sisällään tuotantoprosessin kasvattamista fyysisten tuotantotilojen laajentamisesta alkaen. Rakennusteollisuudella aiemmin työskennellyt talotekniikan insinööri haki ennakkoluulottomasti Mölnlyckelle projekti-insinöörin tehtäviin. Työt alkoivat tammikuussa 2020.
– Tiesin projektityöskentelystä, mutta en tiennyt haavanhoitoalan tuotteista.
Yllättäen Tommi huomasi, että työnantajalla olikin tarvetta juuri hänen alkuperäisen alansa asiantuntijuudelle. Tommille ohjautui monipuolisia projekteja, jotka viistivät myös talotekniikkaa.
– Työnantaja on näyttänyt luottamuksen osaamiseeni alusta alkaen. Olenkin onnistunut hyödyntämään aiempaa osaamistani nykyisessä työssäni Mölnlyckellä enemmän kuin osasin odottaa. Ammattitaidostani on ollut tehtaan toiminnoille aidosti hyötyä, ja se tuntuu hyvältä.
Työnantaja on myös kannustanut kehittämään osaamista.
– Mitä enemmän oppii ja ymmärtää ja tuo osaamistaan esiin, sitä enemmän työnantaja myös tarjoaa vastuuta, Tommi kiittelee.
Parasta Mölnlyckellä on Tommin mukaan kannustava ja luottava työilmapiiri, mukavat ja aina auttamaan valmiit työkaverit sekä jatkuva uuden oppimisen mahdollisuus. Kansainvälinen työyhteisö on myös rikkaus.
– Palaveeraamme viikoittain yhdessä ruotsalaisten kollegoiden kanssa, ja tämän vuoden puolella on vielä tarkoitus käydä tutustumassa Tsekeissä sijaitsevaan sterilisointilaitokseen.
Asiantuntijan työ on välillä Teams-palaveria toisen perään. Työkaverit tarjoavat juttuseuraa palaveriputkien väliin.
– On mukava mennä välillä juttelemaan niitä näitä saman käytävän varrella työskentelevien työkavereiden luo.
Välittävä työyhteisö huomioi tekijänsä
– Apua saa aina tarvittaessa. Voi esimerkiksi kysellä työkaverin näkemystä askarruttavassa asiassa, tai ihan vain mikä boogie työkavereilla on, Tommi naurahtaa.
Mölnlyckellä hyvään työilmapiiriin panostetaan. Hanna kertoo, että kansainvälisestä yrityksestä tulee aidosti se tunne, että henkilöstöstä välitetään ja heitä kuunnellaan. Iso yritys on onnistunut luomaan yhteisöllisen ilmapiirin tehtaalle, vaikka henkilökuntaa on paljon. Ruokalassa lounaan ja kahvikupposen äärellä voi tavata työkavereita toisista tehtävistä.
– Niin henkinen kuin fyysinen hyvinvointi huomioidaan. Syksyllä työnantaja lahjoitti kaikille halukkaille pitopohjakengät talven tuleviin liukkaisiin keleihin.
Työsuhde-etuihin kuuluu myös vapaassa käytössä oleva kuntosali, sekä huokeahintainen hieroja lihasjumeja helpottamaan. Myös fysioterapeutin maksuttomat palvelut sisältävä työterveyshuolto on tehtaalla tavattavissa säännöllisesti.
– 300 euron arvoinen liikuntaetu ePassilla on mukava lisä, joka tulee käytettyä seuran jäsen- ja pelivuoromaksuihin, sulkapallojunioreitakin valmentava Tommi kertoo.
Työsuhdepyöräänkin saisi avustuksen, mutta Tommilla ei ole vielä siihen ollut tarvetta.
Saimaan rannalla sijaitsevan tehdas on myös hyödyntänyt sijainnin veden äärellä mukavalla tavalla. Työntekijöiden käytössä on nimittäin rantasauna paljuineen.
– Kun kalenterista löytyy yhteistä aikaa, saatamme suunnata työporukalla saunomaan, Tommi jatkaa.
Teksti ja kuvat MEKS.