Skip to Main Content
Minua kiinnostavat

Vaahtosidos sacrum-alueelle

Mepilex Border Sacrum

Viisikerroksinen vaahtosidos sacrum-alueen painehaavojen ennaltaehkäisyyn ja haavojen hoitoon

Mepilex® Border Sacrum on ainoa viisikerroksinen vaahtosidos, jossa on ainutlaatuinen Deep Defense TechnologyTM. Sen on osoitettu ehkäisevän painehaavoja yhdessä tavallisten ennaltaehkäisyprotokollien kanssa            .

Haavalle ihanteellisen paranemisympäristön luova sidos on tarkoitettu käytettäväksi kohtalaisesti tai runsaasti erittävissä sacrum-alueen haavoissa. Sidos imee ja sitoo tehokkaasti haavaeritettä    sekä ylläpitää sopivaa kosteustasapainoa pienentäen maseraation riskiä    .

Paranneltu sidos sisältää uudet käsittelyulokkeet ja paksummat reunat, mikä helpottaa asettamista ja ihon tarkastamista. Sidoksen muotoilua on myös kehitetty painehaavojen ennaltaehkäisyä ajatellen: se peittää riskialttiin sacrum-alueen entistä paremmin ja kiinnittyy tiiviimmin pakaroihin ihanteellisen suojan takaamiseksi.

Uudistettu sidos sisältää edelleen alkuperäisen, silikonilla päällystetyn Safetac®-kontaktipinnan. Se myötäilee hellävaraisesti ihoa, mutta ei tartu kosteaan haavaan    – joten sen voi irrottaa helposti ihoa vaurioittamatta  . Näin potilaalle aiheutuu vähemmän kipua  .

  • Ehkäisee todistetusti painehaavoja – jopa 88 % – yhdessä muiden tavallisten ennaltaehkäisyprotokollien kanssa      
  • Ainutlaatuinen Deep Defense Technology* suojaa ulkoisilta voimilta (paineelta, venytykseltä ja kitkalta) ja hallitsee mikroilmastoa eli vaikuttaa painehaavojen tärkeimpiin taustatekijöihin     
  • Mepilex® Border -sidosten Safetac-teknologia vähentää kipua sidosten vaihdon yhteydessä  

  • Erinomainen nesteiden sitomis- ja imukyky
  • Pienentää maseraation riskiä   

 

*Deep Defense TechnologyTM on Mölnlycken tavaramerkki.

 

Lisätietoa tuotteesta

Mepilex Border Sacrum -sidoksen käyttötilanteet

Hoito

Mepilex Border Sacrum -sidosta voidaan käyttää kohtalaisesti ja runsaasti erittävien sacrum-alueen haavojen hoidossa, kuten painehaavoissa, kirurgisissa poistokohdissa ja pilonidaalisinuksissa. Sidos ylläpitää kosteaa paranemisympäristöä, mikä edistää haavan puhdistumista, joten haavan koko voi käytön alussa kasvaa. Tämä on normaalia ja odotettavissa.

Painehaavojen ennaltaehkäisy

Äskettäisessä satunnaistetussa kontrolloidussa tutkimuksessa Yhdysvalloissa havaittiin Mepilex Border Sacrum -sidoksen tehon sairaalaperäisten painehaavojen esiintyvyyden pienentämisessä olevan tilastollisesti merkitsevä – jopa 88 %.   Sidosta voi käyttää ennaltaehkäisevästi riskialttiilla potilailla , kuten liikkumattomilla potilailla ja potilailla, joilla ihon perfuusio ja kunto on heikentynyt, sekä ensiavussa, tehohoidossa tai pitkiä kirurgisia toimenpiteitä ennen ja niiden aikana. Tutkimukset ovat osoittaneet, että Mepilex Border Sacrum auttaa neljää painehaavoja aiheuttavaa ulkoista tekijää vastaan: se vähentää venytystä, jakaa painetta, pienentää kitkaa ja ylläpitää ihanteellista mikroilmastoa .

Huomautus: ennaltaehkäisevän sidoksen käyttäminen ei poista painehaavojen ennaltaehkäisyprotokollien laatimisen ja noudattamisen tarvetta.

Mepilex Border Sacrum -sidoksen käyttäminen

Käyttöohjeet: sidoksen kiinnittäminen ensimmäistä kertaa

Käyttöohjeet: sidoksen kiinnittäminen uudelleen

Tuotetiedot

Tuotenumero Koko (cm) Kpl/rasia Kpl/kuljetuslaatikko
282500  15x15 50 
282050  16x20 40 
282450 22x25  30 

Tietopankki

Lisää tietoa

'Viitteet'

Jaa sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä
Valitse markkina-alue 

Valitse markkina-alue 

Mölnlycke Sulje

Terveydenhuollon ammattilainen

Tällä sivulla olevat tiedot on tarkoitettu ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisille. Merkitsemällä rastin ruutuun vahvistatte, että olette terveydenhuollon ammattilainen.